Info

Locatie

De naam Keukenhof is vooral bekend dankzij de internationaal vermaarde bloemententoonstelling. Minder bekend is dat aan de ‘overkant’ een sprookjesachtig kasteel staat: Kasteel Keukenhof, het middelpunt van een idyllisch landgoed. Om te zorgen dat iedereen droog staat, zetten we een grote festival tent neer die bij mooi weer voor een deel open kan.

Wat is een tribute band?

“Een tributeband is een band opgericht om de muziek te spelen van een andere, bekendere band die vaak al een tijd gestopt is of die minder tourt.

Een tributeband verschilt van een coverband door er steeds naar te streven om de band die gecoverd wordt tot in de perfectie na te spelen, eventueel zelfs inclusief showaspecten. De bands kiezen vaak een naam gerelateerd aan de band die gecoverd wordt, vaak gaat het om een album- of songtitel of een verbuiging van de originele naam. Hoewel ze vaak opgezet zijn als een hommage, vergaren deze bands ook een zekere fanschare.” (Bron: Wikipedia)

Andere Tribute Festivals

In Nederland is het fenomeen Tribute Festival nog relatief onbekend. In omringende landen is dit echter compleet anders. Kijk voor een heel gezellig Tribute Festival in België maar eens op www.spa-tribute.be of voor een groots Tribute Festival in Engeland op www.tribfest.co.uk.

Eten en drinken

Aangrenzend aan de tent is een gedeeltelijk overdekt horecaplein waar je eten en drinken kunt kopen. Er wordt niet alleen maar bier, fris en patat verkocht, maar bijvoorbeeld ook heerlijke smoothies, cocktails, Italiaans eten en lekkere wijnen.