2012

18:00-19:15

Bruce Springsteen
door The Bruce Band (NL)

The Bruceband is in 2003 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot één van de beste Bruce Springsteen-Tributebands met een indrukwekkende staat van dienst en met optredens in binnen- en buitenland.

Bij The Bruceband kun je dezelfde sfeer verwachten als bij een Bruce Springsteen en de E-streetband-show. Een spetterend concert met muziek van Bruce en veel interactie tussen de band en het publiek.

De bandleden zijn zeer gedreven en ervaren muzikanten. De ritmesectie van de band bestaat uit drummer Michael van Werven en bassist Richard Oude Vrielink. Samen zetten zij de basis neer voor het stevige rockrepertoire van de band. Gitarist is Chris Lelieveld, hij neemt de meeste gitaarsolo’s voor zijn rekening. Voor de ruige orgelpartijen en de subtiele piano en accordeon partijen is zijn Ruud van der Schaaf en Frederik Hamster verantwoordelijk. Saxofonist Dr.K speelt naast sax ook akoestische gitaar, mandoline, en percussie.

De band speelt uitsluitend songs uit het repertoire van Bruce en beheerst inmiddels dik 6 uur van het enorme repertoire. En er komen steeds meer songs bij. Van de eerste CD tot en met de laatste. Bij elk optreden komen in ieder geval de bekende hits aan bod. Verder speelt de band ook een groot aantal minder bekende nummers, maar dat geeft ieder optreden weer een eigen sfeer. Een optreden is nooit hetzelfde. Door het enorme repertoire wat de band beheerst, doet de band net zoals Bruce inmiddels ook verzoekjes, als het maar liedjes van Bruce zijn. Neem pen en papier mee! Sinds 2008 heeft The Bruceband haar eigen fanclub met een schitterende website. De band is ook trots op haar schare fans, die bij ieder optreden weer aanwezig zijn.

Website: www.bruceband.nl
Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=100002087766959
Hyves: www.bruceband.hyves.nl/
Twitter: twitter.com/#!/bruceband
Youtube: www.youtube.com/watch?v=C8jq-kURqnQ&feature=player_embedded
Myspace: www.myspace.com/no1springsteentribute